top of page
70127274_3301788976505794_48758808212878

"Ik ben Jean-Pierre Vincken, wijnliefhebber en nog meer wijnspijsliefhebber. Wellicht dat daar mijn grote voorliefde voor Duitse wijn, en in het bijzonder voor Riesling en Spätburgunder, vandaan komt. Dertig jaar geleden begonnen in het restaurantvak en, in eerste instantie met en door heel veel wijnklassiekers, enthousiast wijnkenner geworden. Tien jaar later kwam ik pas bewust in aanraking met Duitse wijn en was ik vooral verrast door de diversiteit en de ongekende culinaire inzetbaarheid van deze wijnen."

"Pittig eten? Elke wijn sneuvelt behalve een mooie Riesling met z'n ideale balans tussen opwekkend zuur en een licht zoetje op de achtergrond, diepgang en opwekkende frisheid! Mooi lamsvlees met een zachte fondsaus met rozemarijn? Blockbusters met ruige tannines dringen de fraaie smaken op de achtergrond, terwijl een misschien minder zware maar wel intense Spätburgunder met lichte houtlagering alles moeiteloos aan elkaar smeedt. En dat voor heel ander geld dan bijvoorbeeld Bourgognes van dat niveau!

De adressen waar onze wijnen vandaan komen zijn met zorg geselecteerd. Bij Gerd Faubel, Sebastian van Schäfer en Gerd Bernhart kom ik al zo lang dat het goede bekenden zijn en bij proeverijen (!) kan ik ook over achtergrond, terroir en stijl vertellen. Schneider uit de Pfalz is ons nieuwe huis met ook weer een heel eigen stijl: naast o.a. zijn mooie Riesling Alte Reben laat hij zien dat ook druiven uit andere contreien goed gedijen in de Pfalz. Het intense van cool-climate geeft aan klassiekers als Cabernet en Shiraz een compleet andere dimensie.

In ons pakket vind je wijn voor alle dag, specifieke eetwijnen (die je ook veel tegenkomt in prima restaurants in Nijmegen en Amsterdam), mooie bubbels en hogere wijnen die je misschien puur, op de bank uit fijn glaswerk het best kunt genieten."

bottom of page