top of page

Faubel, Pfalz

Ook door het succes van de literfles de Gutsriesling, in onze tijd al twee keer uitgeroepen tot de beste gutsriesling van Duitsland, is het al jaren ons favoriete huis. De stijl van Gerd Faubel is redelijk uitgesproken: vooral zijn witte wijnen zijn altijd net wat aromatischer, nadrukkelijker in smaak en steviger aangezet. Juist die herkenbare stijl maakt dat de relatief eenvoudige huisriesling zoveel inhoud heeft. In de hogere versies komt dit nog beter tot uitdrukking! 

IMG_2120 (2).JPG
foto schneider.jpg

Schneider, Pfalz

Een van onze laatste ontdekkingen in de Pfalz. Prachtig wijnbedrijf waar met durf in de warmere wijngaarden ook andere dan de typische Duitse druivenrassen worden aangeplant. Fraaie stoere wijnen in een stoere uitmonstering.

bernhart grensbord.jpg

Bernhart, Pfalz

Gerd Bernhart is een burgunderspecialist. De ideale, kalkrijke bodem rondom het plaatsje Schweigen, in het uiterste zuiden van de Pfalz (hij heeft zelfs wijngaarden in Frankrijk), maken dat zowel de rode burgunders als de witte (weiss- en grauburgunder maar ook chardonnay) het hier fantastisch doen.

Schäfer, Nahe

Sebastian Schäfer is een rieslingkunstenaar. Door zijn manier van wijnmaken komt de pure, typische smaak het best tot expressie: citrus, frisse appel, mineraliteit, maar ook rijpe tonen. Bij de hogere versies lekkere vulling maar altijd even elegant en in balans. 

IMG_2172 (3).JPG

Büchin, Baden

Eindelijk hebben we ook een producent naar onze zin in Baden, en nog specifieker in het eigenwijze Markgräflerland, weten te vinden. Markus Büchin begon als ervaren wijnmaker zijn eigen wijnhuis met een kleine 2,5 hectare grond in 2007. Het bedrijf heeft zich zowel in afmeting als in kwaliteit flink doorontwikkeld. Weingut Büchin is gebouwd tegen de wijnbergen van Schliengen (adres is Sonnenstück!) in het warmere deel van Baden waar de druiven zijn aangeplant op bijna enkel zuidhellingen.

IMG_5046.PNG
IMG_7242.jpg

Sermann, Ahr

Uit de prachtige Ahr het huis van Lukas Sermann. Wijn van Spät- en Frühburgunder is wat hier de klok slaat. Zelfs de witte. Blanc de Noir sekt en Bellabianca van Spätburgunder beide fris, opwekkend en fruit- gedomineerd.

Benedikt Kühling.jpg

Kühling, Rheinhessen

Milde bio-wijnen uit de prachtige heuvels van Rheinhessen. De jonge wijnmaker Benedikt Kühling teelt, samen met zijn ouders, al jaren op biologische wijze hun mooie druivenmateriaal. Eerlijke wijnen voor een heel eerlijke prijs.

bottom of page